onsdag 17 oktober 2012

Omg. 5 färdigspelad

Hammarö HC-IFK Munkfors: 10-0
Tippade klar Hammarö-seger med 6-1 och den blev klarare än så t.o.m. I Munkfors saknar man nog ligan som lämnade inför säsongen. Åtta insläppta i snitt per match och i nästa omgång finns ju risken att snittet håller i sig, då Köping gästar Klingevi.

Nor IK-Karlskoga HC: 3-11
Nej Nor klarade inte alls av att hålla emot Karlskogas fröjdiga spel. Andreas Karlsson med hat trick plus ytterligare en balja och Emil Herlufsén slog till med 2+3. Övertygande seger för Dynamit-pojkarna.

Grums IK-Åmål SK: 10-1
Ytterligare en match där jag tippade rätt segrare men inte var i närheten av rätt resultat. Känns som att Åmål måste varit helt ur slag. Dåligt med folk i hallen enligt Mr. GIK, Göran Jansson. Synd, dom som stannar hemma verkar gå miste om bra hockey även i år.

Sunne IK-HC Örnen: 6-5 (sd)
Sunne blandar och ger. En mycket god insats mot Flyers i söndags byttes ut mot en förmodat mindre god ikväll. Verkade ha svåra problem att få pucken i nät, men en som gjorde det igen var Ejdsell som satte två, bl.a avgörande 6-5 i sudden.

Köping HC-Forshaga IF: 1-5
Omgångens bomb, en match av stort intresse inte bara för oss nördar, men HELT TYST från båda läger. Begär inget referat direkt efter match, men en liten notis i någon gästbok eller liknande hade ju ingen dött av. Vart har ni gjort av Andreas Trygg, Köping? Killen levererade ju fina live-uppdateringar ifjol.
Falkens blogg fick jag fråga mig fram och fick då svaret från Falken att Forshaga vunnit med hela 5-1. Misstänkte att Köpings vinstsvit skulle ta slut, men 5-1 på bortais är imponerande av Norda och hans grabbar. Enligt FIFs nyskolade back, Erik Fridlund, spelade Köping fult med höga klubbor och tacklingar i ryggen, men Forshaga spelade lurigt och "våldtog" dem i deras försvarszon.

IFK Hallsberg-Arvika HC: 3-2
Nej, att vara arviking är inget vidare just nu. En hawaii-betonad förstaperiod gav Hallsberg 1-0, men AHC höjde spelet och genom mål genom en patenterad slaggare från Thomaz Anderssons klubba och en coast-to-coast från Linus Strömvall var ställningen 2-2 (vet ej om det var AHC eller Hallsberg som kvitterade). Tredje perioden blev lite av ett ställningskrig där AHC hade ett par frilägen och Hallsberg ett skott i ribban. matchen verkade dock gå till förlängning när det fem sekunder innan periodsignal small till i Arvikas kasse. 3-2 Hallsberg och AHCs första bortapoäng låter alltjämt vänta på sig. Suck...

7 kommentarer:

 1. Åmål förlorade kvällens tillställning pga det är klasskillnad.

  SvaraRadera
 2. Jo, siffrorna talar ju sitt tydliga språk, men ÅSK har ju tidigare presterat fina resultat mot bl.a Köping och Hammarö, så varför var man så underlägsna ikväll? En finne borta såg jag men han kan väl inte vara skillnaden mellan seger och kollaps?

  SvaraRadera
 3. Kan vara så att Åmål inte är så dåliga, för Grums och Forshaga är överlägsna i serien troligtvis blir det storseger på söndag mot Karlskoga så vet jag säkert att det är så.
  Det är stopp på Gruvön det tar bort många på läktaren.

  SvaraRadera
 4. Ja du är lika blygsam som du håller på Arvika du, Göran ;) Men visst kommer detta handla om GIK och FIF i år. vilket är kul, två senaste säsongerna har det ju bara handlat om GIK. Stopp på Gruvön? Måste hela byn stanna hemma då?

  SvaraRadera
 5. Hela byn är ju Gruvön

  SvaraRadera
 6. Jag försöker blogga så fort jag kan hördu, men måste hinna hem från matchen först.., o vårda husfriden innan man kastar sig på datorn..
  Andreas Trygg är säkert tillbaka till nästa match. Han är politiker, och har ibland uppdrag som krockar med matcherna.

  Jag tror absolut på fler överraskande resultat, o hoppas förstås att det blir av positiv art, vilket då kanske betyder att seriesegraren inte riktigt ska koras redan nu :-)

  SvaraRadera
 7. verkar som att detta kommer stå mellan FIF, GIK, Köping och Karlskoga... vilka som vinner serien är OMÖJLIGT att sia om redan.. Tror på ett avgörande under dom sista 3-4 omgångarna när det gäller topp 4. Skulle bli förvånad om Hammarö inte kniper 5e platsen.. Men som sagt topp 4 kommer avgöra sista 4 om vilken plats respektive lag får. Vad tror du om de?

  GRYM blogg!

  SvaraRadera