söndag 21 oktober 2012

AHC-Nor 9-3

Söndag kväll, en Stella intagen och kvällens match i Banken ska summeras. Dark Knight på 3:an så blir en snabb sammanfattning.

Missade större delen av första perioden, men kom lagom till Erik Olssons 4-0 som avslutade första periodens målskytte. Innan dess hade Marcus Ekblom, Jonny Åsvik och Thomas Andersson målat för jössehäringarna. Redan där kändes matchen avgjord, Nor har tydligt visat genom tidigare resultat under säsongen att man är riktigt bra i medgång men riktigt dåliga i motgång. Skotten i första var dock 8-8, så AHC stod för effektivitet minst sagt.

Nor bytte målvakt inför andra perioden, men även hann fick kröka ryggen 4 gånger på en period. Erik Olsson satte 5-0 och Pontus Strömvall 6-0 (där har det lossnat skapligt va?) innan Nor kunde göra 6-1. AHCs målskörd ökades alltså sedan på ytterligare två gånger innan hesa Fredrik gjorde sin insats i mittakten. Henrik Sundvall gjorde 7-1 i power play och Erik Olsson fick kepsarna att hagla in (hade man ju önskat i alla fall) då han gjorde sitt tredje mål för kvällen och 8-1 på tavlan. Skottstatistik för den andra perioden, 14-7.

Game, set, match, men ändå en period kvar att spela av. Ingen period som går till historien, Nor vinner den faktiskt med 2-1 efter att ha reducerat två gånger om innan Henrik Sundvall fastställde slutresultatet 9-3. Skotten i den sista och något avslagna perioden, 14-8 till Arvika och totalt 36-23.

Skönt för Arvika-killarna att ta en stabil seger i en match där man ska ta en stabil seger om man vill ha något med topp-5 att göra. Målsättningen står garanterat fast för Arvika, men då gäller det att man fortsätter på den inslagna vägen från ikväll. Lagen som för tillfället ligger topp-5 kommer inte tappa poäng på löpande band.

Hela laget gjorde en god insats, men det är svårt att förbise Erik Olssons hat trick och Henke Sundvalls 2+1. Henrik var dessutom på sitt gamla vanliga virr-varr-cirkus-maximum-snurri-snurr-överallt-på-banan-humör. Omöjlig stundtals att få grepp om. Tyckte även att det var kul att se Rasmus Mellqvist idag, han visade upp ett bra spel och hoppas han kan ta det med sig även till matcher mot bättre motstånd. David Tindefjord i kassen var bra de gånger han ställdes på prov. Imponerar i sättet han snabbt sätter pucken i spel när möjlighet ges. Fick dessutom en assist på Sundvalls 7-1 mål i PP.

Nu på onsdag väntar återigen en prövning av kalibern värre när Köping gästar Banken. Vore trevligt med en liten skräll. Man kan ju hoppas att matchen ikväll var en liten vändpunkt.