söndag 14 oktober 2012

Omg. 4 färdigspelad

Har haft fullt upp under helgen, så att hinna tippa var tyvärr inte att tänka på. Har dock följt matcherna via everysport under kvällen och någon överraskning smög sig väl in.

Om vi börjar med målvkatsmatchen i Nobelhallen. 8-7 i Karlskoga-favör mot Sunne IK. Surt att göra 7 mål på förmodade topplaget KHC och ändå förlora. Ingen av tränarna kan har varit speciellt nöjda med försvarsspelet.

Vidare med tidiga seriefinalen mellan Forshaga och Grums, där Grums tystade de som tippat Forshaga som seriesegrare (däribland mig själv). Seger på straffar på bortaplan är imponerande och Grums alltså fortsatt obesegrade och Forshaga fick tillslut smaka på en förlust, faktiskt första inklusive träningsmatcher.

Mitt kära Arvika HC hade 2-2 borta mot ÅSK med tre minuter kvar. Slutresultatet? 5-2 till Åmål. Suck... Ska höra mig för vad som egentligen hände sista tre minuterna av matchen. Känns som att försvarssidan behöver uppgraderas och det fort, om AHC ska kunna gå för play off.

Nor tog en bekväm seger mot Munkfors på hemmaplan, och jag börjar tro Munket kommer få det svårt även mot förväntade slagpåsen Örnen. Sätterman var inte med ikväll, någon som har koll på om det bara var tillfälligt?

Hallsberg tar två poäng mot Hammarö. Hallsberg känns ytterst svårtippat i år. Mer än så har jag egentligen inte att säga om det hela.

Örnen-Köping slutade med en 4-2 seger för Boars som därmed gick upp i serieledning. Har vi Värmlänningar fokat för mycket på FIF, GIK och HHC?

5 kommentarer:

 1. Om jag inte minns fel så var det en tränare som varnade lite för Köping inför seriestarten. Köping som avslutade säsongen 2011-2012 starkt har fortsatt på den vägen.Återstår att se om det håller hela vägen. För Grums del så tror jag Forshaga gärna får vara seriefavoriter och tippade vinnare. Att lugga FIF borta på poäng är starkt och visar att defensiven håller när det gäller. Pennerborn var det som varnade för Köping.

  SvaraRadera
 2. Köping är farliga denna säsong, helt klart! Vad gäller matchen i Forshaga så kunde det varit vilket lag som helst som tagit segern igår, hade fortfarande varit lika rättvist. Tycker inte att defensiven i FIF är så svag som många vill lyfta fram, vilket man inte minst visade igår! Trots allt tog grums sina två pinnar först efter att matchen gått till straffar. Kommer att bli lika tight i kommande möten mellan dessa två lag. Mycket spännande säsong vi har framför oss, känns lite som att det kokar i hela tvåan! Tackar förövrigt för en mycket bra, och ffa objektiv, blogg!

  SvaraRadera
 3. Det har alltid varit jämna matcher mellan Grums och Forshaga. Inget nytt för i år. Blir en ny utmaning härnäst för FIF, Köping borta.

  SvaraRadera
 4. Håller med dig Mio på båda punkter. Inte alls oväntat att matchen mellan FIF-GIK skulle bli jämn och precis som du skriver så väntar en ny tuff utmaning borta i Köping.

  SvaraRadera
 5. Ser mycket fram emot Köping - Forshaga, blir väldigt spännande att se, o säkert med 400-500 i publiken. Sunne känns intressanta, kan säkert ställa till det för vilket lag som helst, det fattas bara det lilla sista. Hoppas Ahc får tillbaka spelare från skadelistan fort, så de får visa vad de går för.
  Grym blogg! //Falken

  SvaraRadera