måndag 1 oktober 2012

En helg borta från Värmland och man missar HUR mycket som helst. Kör lite kortfattad info för att komma ikapp.


 • AHC förlorade tyvärr premiären, 3-1 borta mot Flyers. En från KHCs sida mycket tempostark match, där AHC blev tagna på sängen. AHC tappade Jonny Åsvik innan matchen pga sviter från en smäll han fick i fredags mot HHC. Lätt hjärnskakning och vila i nån vecka för Åsvik. Under matchen tappade man även Aleks Andersson som åkte på en hjärnskakning och Erik Olsson som fick utgå med en handskada. Aleks borta tills det känns bra igen, men ett par veckor bör vi nog räkna med. Erik Olsson fick en spricka på ett ben i handen och får gå med gips i tre veckor. Tre spelare av importans och ett klart avbräck inför onsdagens match borta mot Sunne.
 • En glädjande nyhet för AHC är att Stefan Kask ikväll tränade med laget. Stefan valde nyligen att bryta sitt kontrakt med Kongsvinger och söker nu ny klubb. Om han stannar i AHC återstår att se, men förhoppningsvis kan transfersumman lösas så fort som möjligt och han kan bli spelklar för moderklubben.
 • Dock skulle kanske backsidan behöva ett nyförvärv. Tyvärr har Tommy Carlsson valt att kliva av och lägga hockeyn åt sidan. Bara för ett litet tag hoppas jag...
 • Åmål fortsätter värva finskt. Två nya spelare offentliggjordes nyligen. Det rör sig om backen Lauri Viitanen och forwarden Johannes Sallila som båda två spelade i Ilves Jr. A SM-liiga-lag som är motsvarigheten till Sveriges J-20 Superelit. Lite kul att ÅSK påpekar att Sallila stod för "hela 21 poäng" under förra säsongen. Vad dom glömde påpeka var att det var på "hela 41 matcher". Tror dock dessa unga hungriga killar kommer bidra i massor. Och med tanke på 13-7-förlust mot Sunne igår, så kanske Viitanens defensiva kvaliteter kommer väl till användning.
 • På onsdag börjar div.2 väB på allvar med omg. 1. Snabb tippning av matcherna:
  • Forshaga IF-IFK Hallsberg: 8-2. Hallsberg har stått för en svag försäsong, Forshaga motstatsen. Saker kan ändras under säsongen, men för tillfället känns det inte som att Hallsberg kan rubba FIF - at all...
  • HC Örnen-Grums: 4-7. Hade det varit ifjol hade Grums åkt hem med 3 poäng och typ 11 plusmål. Nu är det i år och jag tror Örnen har en stabilare trupp. Grums förmodligen starka i offensiven och segern mot Köping igår är ett litet styrkebesked. Defensiven är svagare, men det ska inte vara några problem för Örnarna från Värmland.
  • Sunne IK-Arvika HC: 4-5. Två tighta försäsongsmatcher och räkna med jämnt även på onsdag. Att AHC saknar Erik Olsson, Tillman, Aleks Andersson och Åsvik kan visa sig bli stora avbräck, men tror ändå att truppen för dagen ska fixa tre poäng eller åtminstone 2. Varning för Ejdsell!
  • Köping HC-Karlskoga HC: 5-6 (förlängning/straffar). De två KHC-lagen ställs mot varann och det är lag som båda visat formen på försäsongen. Karlskoga hade som sagt ett riktigt bra tempo i spelet igår mot AHC och jag tror de går vinnande ur striden.
  • Hammarö HC-Nor IK: 6-3. HHC vann samtliga 3 möten ifjol och även om jag tror Nor kommer göra en del riktigt bra resultat i vinter tror jag Hammarö är för starka på onsdag.
  • IFK Munkfors-Åmåls SK: 3-6. J-vligt svårtippad match, men får ÅSK ordning på allt de fått in, känns de i skrivande stund som ett starkare lag. I Munket finns hjärtat för klubben, men kanske är det för dåligt tränat för seger på onsdag? Har Engberg hittat en ny lekkamrat i Kiviranta och vad kan de uträtta i vinter?

Stäm som vanligt gärna in med egna tippningar och synpunkter!

1 kommentar:

 1. ifk munkfors-åsk 2-7 http://www.everysport.com/sport/ishockey/division-2-herr/vstra-b/event/2012-10-03/null-null/44371008

  SvaraRadera