tisdag 23 oktober 2012

Omg. 7: inför

Jomen en liten genomgång inför omg. 7 måste vi ju köra!

Hammarö HC tog en riktigt fin bortaskalp mot Forshaga i förra omgången. 5-2 är klara siffror och effektiviteten i special teams-spelet gick inte att ta miste på. Ett av målen i box play t.o.m. Imorgon ställs man mot senaste omgångarnas uppryck, HC Örnen. Har visserligen bara blivit en pinne, och man lär inte ta någon ny imorgon, men Örnen känns inte längre som någon given kvalkandidat. HHCs fart och fläkt skall dock bringa tre nya pinnar till pöjkera på öa, vinst med 7-2

Nya kvalkandidaten har istället blivit Nor IK. Det de bjöd på till motstånd i Banken i söndags var illa och man visar tydligt att man inte är intresserad av att göra jobbet som krävs för att hämta in ett underläge, även om det bara rör sig om två mål. Får man däremot ett överläge målmässigt kan Nor nog vara ett jobbigt lag att vinna mot. Det lär dock inte hända imorgon. Den evigt Grums-trogne Göran Jansson har tippat 15-20 mål för Grumsarna om de spelar bra. Jag tror kanske det stannar runt 9-10-11, men visst, spelar Nor som de gjorde mot AHC kan det bli 15+ mot division 2 giganten GIK. Jag säger 11-3.

Ny match i Banken för AHC där man vunnit de två senaste matcherna. Förvisso mot två av seriens sämsta lag, men ändock. Köping-galtarna gjorde vad man skulle borta mot Munket i söndags och skakade tydligt av sig kallduschen 1-5 hemma mot FIF i omgången före. Alexander Tillman gör come back efter 9(?) matchers frånvaro pga lunginflammation. Ett farligt vapen när han är på rätt humör, något som tyvärr kan saknas när motståndet är av god kvalitet. Skulle tro att Köping är ett motstånd av god kvalitet imorgon, men jag hoppas att Arvika kan överraska. Hjärtat tippar 4-3, hjärnan 2-5. Hoppas hjärnan har lika fel som vanligt.

Vad händer i Närke då en förmodat regnig onsdagkväll i slutet av oktober? Jo, bland annat spelas det match i Sydnärkeshallen mellan stadens stolthet Navvies och IFK Munkfors. Har blivit tvungen att ändra min uppfattning om Hallsberg, de varkar vara av svårslagen klass även i år och hemma mot Munket en onsdagkväll vinner de 9,5 av 10. Tippar 6-3.

Karlskoga fick smaka på stryk i söndags när ett någon klass bättre Grums IK kammade hem matchen lagn emellan med 6-1. Flyers stod emot bra i två perioder, men förlorade sista med 4-1 och saken var biff. Nu ställs man istället mot ett på slutet lågpresterande Åmål SK. Även de åkte på stryk av GIK nyligen, men med tvåsiffrigt, 10-1. Karlskoga har ännu inte torskat i Nobelhallen och kommer sannolikt inte göra det imorgon heller. 7-4 kanske?

I Helmia Arena tar hemmalaget Sunne IK emot Forshaga, en match som jag innan säsongen hade tippat typ 2-9. Nu är jag rätt säker på att Sunne kommer vara ett lag som kommer vara svårspelat och särskilt på hemmaplan. FIF har dock förhoppningsvis slickat klart såren från förlusten i söndags mot HHC och ska kunna vinna med ett par mål. Skulle vilja säga 6-2 men nöjer mig med 4-1.

Vad tror ni förresten om topp-5 när vi summerar? Har den redan satt sig eller får vi något uppstickarlag som kan rubba de fem som innehar platserna 1-5 just nu? Jag undrar jag...

1 kommentar:

 1. 1 - Hammarö
  2 - Grums
  3 - Forshaga
  4 - Köping
  5 - Karlskoga

  SvaraRadera