onsdag 24 oktober 2012

Höjda ögonbrynens omgång

Idag var det mycket som inte alls blev som jag trodde. Munkfors tar sina första poäng, tre stycken och dessutom på bortais mot ett Hallsberg som jag precis beskrivit vara av svårslagen klass. Det var tydligen den där 0,5:e gången av 10 som utspelade sig ikväll. Omgångens skräll!

Nor stod upp bra mot Grums där de flesta trodde på tvåsiffrig måldifferens till hemmalagets fördel, men där det slutade med Grumsseger 7-4. 61-17 vittnar om att Grums var något oeffektiva samtidigt som Nor verkade göra mål på allt, enligt rapportör Jansson. Kul med ett lite oväntat resultat, men Grums fortsatt obesegrade. Backen Myrén upp i topp av seriens poängliga (3+12) är värt en notis också!

I Nobelhallen tog ÅSK en imponerande bortaseger mot Flyers med 5-3. Inga målskyttar i rapporteringen som verkar ha skötts av Åmål på distans? Vart var everysports okrönte rapporteringskonung, Lehmus Persson?

Hammarö stötte på lite samma problem som Grums hemma i Hammarö Ishall. Örnen stod emot mycket bra, och de glimtar jag såg av matchen var oviss. Hammaröseger med 2-0.

Sunne fick det förväntat tufft hemma mot Forshaga som vann med betryggande 13-4, och FIFs Robert Ewen stod för imponerande 3+2. Sunne var ändå med upp till 4-4 men sen var det slut på uppvärmningen. I takt med att Sunne tappade spelare pga skador, gjorde Forshaga 9 raka mål. Två mål av Erik Fridlund, för oss som bryr oss om hur det går för honom.

Vad gälller AHC-Köping var det tyvärr min hjärna som hade rätt vad gäller tippandet. Mitt 2-5 tips blev t.o.m. 2-6 efter att Köping vunnit sista perioden med 5-0, samtliga i spel 5 mot 5! Verkar ju tyvärr varit AHCs match innan dess om man ser till skottstatistiken de två första (19-5 och 17-12) Målskyttar i Arvika Linus Strömvall och Tomas Andersson. Arvika kommer till spel med 14 forwards. Meningen med det?

1 kommentar:

  1. Grums-Nor. Stor eloge till Nors målvakt som var rena fantomen i målet. Pratades mycket om GIKs tama avslut men man ska inte säga annat än att killen för dom svart-gula var bra, placeringssäker och stod för det mesta rätt. Men med GIKs övertag i skott på mål mattades han allt eftersom. När GIK till slut kom igång så rasade det också för Nor. Någon derbykänsla fick vi inte denna gång då vålbergsborna inte var på plats och hejade på sitt lag. Dålig publiksiffra i derbyt den här gången. Synd då Nor trots allt gav motstånd.

    SvaraRadera