onsdag 10 oktober 2012

Slutet gott...

...allting gott. AHC tog första trean, och trots att försvarsspelet enligt källor var svajigt vann man med 8-4. Har bara två mål från Tobbe Olssons klubba samt 1+1 av Pontus Strömvall som statistik än så länge, men återkommer i ärendet.
Otroligt viktigt att först och främst vinna, sen också få göra lite mål. 3 mål på första 3 matcherna är inget man skriver hem om, men att få sätta 8 (förvisso på seriens jumbo) känns nog skönt för Möörk och hans mannar. Försvarsspelet då? Mmmm, tappet av Phille och Tommy ställer till problem, det är tydligt.

I Köping var det vilda västern. Först gör ÅSK två raka mål och får Köping att framstå som att det var de som hade åkt buss hela eftermiddagen. Sen rycker Köping upp sig, gör 6 raka mål och har 6-2 inför avslutningsakten. Klappat och klart trodde nog Köping, som dock fick se Åmål knapra sig närmare genom 6-3, 6-4 och 6-5. Köping redde ut stormen och kunde göra 7-5 i öppen kasse. Den matchen hade man velat se.

På tal om att se, har suttit och sneglat på HHC-Karlskoga via livearena.com. Återigen, kanonbra intitiativ, ger en ny dimension åt oss nördar. Karlskoga hade ledningen med 2-0 innan Hammarö vände på matchen med 4 raka mål. Karlskogas sena reducering till 4-3 kunde dessutom neutraliseras och HAmmarö avgick med segern, 5-3. Ser fram emot fler hemmamatcher i Hammarö Ishall!

Sunne-Hallsberg blev ju helt och hållet tvärtom. Hur ska man kunna tippa Hallsberg insatser den här säsongen? 4-1 vann rallarna från Närke med efter att Johan Berntsen tröstmålat för Sunne i slutet av matchen.

GIK gjorde vad man sulle och lite till. 9-1 visar att man även i år är sådär ohumant obarmhärtiga i matcher där man är överlägsna. Inget avslag på takten där inte.

Omgången fullbordas alltså på fredag då Nor gästar Forshaga Ishall. 9-1 har jag tippat där och har inga planer på att ändra det tipset.

Övriga målskyttar i AHCs match var Andrew Secco, Thomaz Andersson, Ekblom, Erik Olsson och Linus Strömvall. Erik Olsson spelade alltså med sin skadade hand, i gips och kraftigt lindad, och gjorde mål. Dessvärre blev Erik fälld i samband med målet, åkte in i stolpen och ådrog sig en förmodad lårkaka av modell större. Inget gratis för den pojken i år vad det verkar. Och vad ska man säga om Pontus Strömvall. Tog nyligen ett litet break från hockeyn, kände väl inget sug. Var tillbaka i träning i måndags och kallades in till match igår pga skador och övrigt. Gjorde tydligen en kanonmatch och gjorde alltså 1+1 (assist till Ekas mål). Killen verkade iaf fått tillbaka suget efter det korta brejket. Kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar