måndag 15 oktober 2012

Skade-/frånvaroläget i AHC

Jag har vid flertalet tillfällen påpekat AHCs skadefrånvaro. Kan kanske låta som gnäll och undanflykter och visst, truppen är såpass bred att den ska klara några skador. Men som det varit nu är snudd på parodiskt.

 • Jonny Åsvik har varit borta flertalet tillfällen redan, nu senast en arbetsrelaterad handledsskada som tvingar finnen till en veckas vila. Kan eventuellt vara med på söndag.
 • Jonas Johannesson åkte på en fingerskada mot Örnen och är borta på onsdag. Med på söndag om det går att ordna med något slags skydd för fingret.
 • Alexander Tillman åkte på en lunginflammation och var illa däran. Låg inlagd några nätter på hospitalet, men var på is idag och går förmodligen för fullt imorgon på träningen.
 • Aleksander Andersson åkte på en hjärnskkning i seriepremiären mot Karlskoga och har sedan dess varit borta från spel. Gjorde come back på träningen idag och kan vara med på onsdag vad jag förstått.
 • Erik Olsson. Ja den historian var smått lustig. Skadade alltså handen, blev rekommenderad tre veckor i gips. Tog bort gipset i förtid och kände sig redo för spel. Gjorde mål hemma mot Örnen, men skadade i samband med målet låret och fick också gipsa om handen. Nu verkar han gå emot doktorns ordination än en gång och siktar på spel på söndag. Jag undrar jag...
 • Marcus Ekblom åkte på en ful bentackling på matchen igår och rehabtränade idag, smärta i knät. Dag-till-dag-skada.
 • Mikael Ranta är inte skadad men bortrest och missade gårdagens match och missar även den mot Hallsberg på onsdag. Dock tillbaka till söndagens batalj mot Nor.
 • Jim Engström. Ständigt frågetecken kring hans ljumskar.
Åtta stycken på frånvarolistan för tillfället alltså. Lägg där till avhoppen från Philip Andersson, Tommy Carlsson och Martin Sundvall och den tidigare så breda truppen känns märkvärt smalare. Men som den lille skåningen Timbuktu säger: Det löser sig.

2 kommentarer:

 1. Det är synd om arvika,särskilt när alla andra lag inte har några skadade och sjuka spelare!!!!

  SvaraRadera
 2. Och folk säger att ironi på nätet inte fungerar ;) Jo, det är klart att andra lag har skador precis som AHC, men i Arvikas fall snackar vi åtta spelare, där fem av dem hemmahör i första och andrafemman. Men som jag skrev, jag försöker inte skylla på något, men harmonin rubbas ju lite när man har åtta på frånvarolistan, samt att tre stycken valt att lägga rören på hyllan. Hoppas spelarna i ditt lag snart är tillbaka!

  SvaraRadera