onsdag 31 oktober 2012

Grums-Arvika: 7-4

Var på plats de två sista perioderna i Billerudshallen och bevittnade Grums segersvit hållas intakt. Men den här gången blev det lite spännande ändå.

2-0 var ställningen efter första när jag anlände till hallen. Välförtjänt enligt de jag pratade med, och just då kändes det avlägset att AHC skulle hämta ikapp mot stabila GIK. Men Jonny Åsviks 2-1 i början av perioden gav en stor portion hopp, som släcktes, tändes, släcktes och släcktes en gång till innan perioden var över. Då hade först Myrén gjort sin andra balja för kvällen i PP innan AHC reducerade på nytt till 3-2 genom Stefan Kask som på chans slängde in pucken från snäv vinkel och pucken gick via Grumsspelare och in i mål. Men Jerker Westberg och Emil Olausson såg till att Grums ledning var 5-2 efter två spelade. En period där Stefan Kask fick 10 minuter för att han rensade pucken ur zon i BP i samband med signal, och Jerker Westberg vriiider sig av smärta när han träffas av pucken. Tur att spelet inte fortgick, då hade ju Westberg missat i hemjobbet. Gnäller sällan offentligt på mannen med orange på överarmarna, men det domslutet var pinsamt (utan att för den delen vara matchavgörande på något vis).

Men Arvika bet ihop på ett sätt jag saknat under säsongen och skänkte spänning åt matchen, med dubbel reducering först genom Kasken och sedan genom Erik Olsson med drygt 7 minuter kvar av matchen. Arvika hade sedan i PP flera mycket bra chanser att gå ikapp, men en GIK-målvakt ville annorlunda och spikade igen. Grums kunde istället göra två mål, båda i öppen bur, till 7-4 vilket blev slutresultatet. Men var första målet i tom bur en miss från AHC-ledningen? Tindefjord stod nämligen redo att byta av Östling i målet i ett försök att få lite extra vila. Men istället för att släppa ut Tindefjord åkte en extra AHC-spelare ut och AHC-buren förblev tom. Vore intressant att veta vad som var planen från början, för det var trots allt drygt två minuter kvar när detta inträffade.

Jag vill ändå se det positiva i matchen, trots att GIK under större delen av matchen hade kontroll på händelserna. Hade det inte varit för att AHCs peak och GIKs dipp möttes i den tredje perioden, hade siffrorna nog varit större. Men Arvika kampanda ska man inte sopa under mattan. Man mötte ändå ett Grums som, där jag får lov att stämma in med andra, verkar vara en av de bättre upplagorna på flera säsonger. Trodde jag inte inför säsongen. Man har en fantastisk fart på rören och att man är obesegrade är ingen slump, inte ens straffsegern mot FIF i omg. 4. Blir det avancemang den här säsongen?

Utmärkande i Arvikas lag idag var Jonny Åsvik och überstabile Andrew Secco. Kristoffer Östling i buren var bra även han och stod för en rad viktiga räddningar.

Nu väntar Munkfors på hemmais på söndag, vilket innebär 3 poäng om man planerar att inte ha med streckstriden i botten att göra.

Noterbart i övrigt för AHC:are den här omgången:

• Erik Fridlund gjorde mål för sitt Forshaga i 7-2 segern mot ÅSK. Har för övrigt producerat minst ett poäng senaste 6 omgångarna. Står på 5+2 på 8 spelade matcher.
  • Jesper Dagerbäck stod för GWG i sitt första derby mot Munkfors.