söndag 4 november 2012

Målrikt i Banken

Skriver några rader om matchen innan jag och resten av Sverige stannar under Solsidan. AHC bjöd de tappra i hemmapubliken på målfest under söndagskvällen, men det var först i sista som det lossnade rejält.

Inledningsperioden tillbringade jag i en buss på väg hem från Hagfors, men Arvikas två mål i den första akten, som vanns med 2-1, gjordes av Johan Bäcklund och Alexander Tillman. Munkfors reducering stod Patrik Torin för.

Den andra perioden inleddes något trevande av AHC och det märktes att man inte hade självförtroendet att föra matchen mot ett sämre Munkfors. Istället tilläts Torin i PP bli tvåmålsskytt och en oro spreds i min mage på andra sidan plexit. Som tur var drog Erik Olsson på sig en utvisning och fick vila precis så mycket som behövdes för att han halvminuten efter han tjänat av sitt straff gjorde 3-2. Knappa minuten senare satte Stefan Kask 4-2 och min oro var något neutraliserad. Arvika vinner perioden med 2-1 och skottstatistiken 15-7 skvallrar om att AHC ändå förde matchen.

Den sista akten startade på helt rätt sätt sett ur ett AHC-perspektiv. Stefan Kask satte sitt andra mål för kvällen och 5-2 var ett faktum. Tobias Olssons 6-2 efter dryga 8 minuter i den avslutande akten var definitivt spiken i den berömda och Arvika kunde kontrollerat spela av matchen och dessutom bjuda på ytterligare tre baljor, signerade Erik Olsson, Mikael Ranta och Andrew Secco. Kul och viktigt med en seger, och att det blev mycket mål gjorde då inte mig något. Erik Olsson var pest och pina för motståndarna, och Andrew Secco stod för imponerande 1+4 ikväll.

Nu väntar lite spelledigt för AHC-grabbarna då deras match i 11:e omgången spelades redan innan den 1:a. Nästa match blir den 14/11 då man gästas av Karlskoga Flyers.

Vad annars att säga om omgång 10?

Målrikt i Ängevi minst sagt. 22 baljor föll och de fördelades 16-6 i FIF-favör.

Omgångens knall stod Sunne för när man besegrade Köping på hemmaplan med 6-3. Hat trick av Wendelstam värt att notera.

Eller var det rentav Hammarö som stod för omgångens knall när man slog Grums i Billerudshallen. Att Grums skulle åka på en förlust är ju ingen knall i sig, men det var över två år sedan någon besegrade Grums i Billerudshallen. Det är ju knallmaterial!

I Norvalla tog Åmål med sig extrapinnen efter att straffmästaren Ittonen avgjort 2-2 dödläget som rådde efter full tid och förlängning.

Hallsberg vann en klassisk 6-poängsmatch hemma mot Karlskoga med 3-1 och klättrade upp på play off-plats.