onsdag 21 november 2012

Omgång 14

Blev ett par överraskande resultat även denna omgång, eller vad sägs som HHCs 8-2 mot play off-kandidaten Köping? ÅSKs seger mot serieledaren FIF? Eller före detta serieledaren numera...

För allt av intresse händer ju som vanligt i Arvika HCs matcher. I alla fall för oss som växte upp i Fermihallen på 90-talet. Nu heter den Sparbanken Arena, och där klättrade Grums sig förbi FIF genom att besegra Arvika med 4-3. Och lite svettpärlor var det nog på GIK-spelarna efter matchen. Arvika tog ledningen efter dryga sju minuter spelade genom Tomas Andersson. Siffrorna 1-0 höll sig intakta perioden ut men skottstatistiken vanns av GIK med 9-6.

Andra perioden var fyra minuter gången när Jerker Westberg i power play spräckte Tindefjords nolla. Med drygt halva matchen spelad gjorde Grums 2-1 genom Johan Persson. Skotten i andra vanns även där av Grums med ytterst klara 14-4. 2-1 i underkant?

Tredje perioden kom att bli den målrikaste perioden i matchen. Med halva perioden spelad gjorde Grums 1-3 genom Emil Olausson. Precis som i bortamatchen mot Grums trodde nog en del på att GIK skulle kontrollerat spela av matchen, men AHC ville annat inför hemmapubliken. Erik Olsson satte sitt 10:e mål på 10 matcher och gav nerv i matchen. Nerv som tidigare nämnde Olausson mattade ner med sitt 2-4 mål. Ridå? Inte riktigt. Med drygt tre minuter kvar av matchen gav Jonny Åsvik Arvika chansen att knipa poäng med sitt 3-4 mål, assisterad av Stefan Kask. Samme Kask åkte i samband med målet på en 10:a för abuse. Info om det anyone?! Med Kask ute ur matchen kan jag tänka mig att Arvikas välgående förstakedja tappade lite av sin giftighet som kanske hade behövts för en kvitteringspuck. Jonny Åsviks 1+2 hade kanske kunnat vara 2+2 eller 1+3? Eller 3+2 efter sudden-spel? Vem vet vad "Movember"-mustaschen ger finnen för krafter?

Sådär, ett referat helt utan att ha sett matchen. Kan någon rätta mig (eller helt och hållet hålla med mig)?

Arvikas segersvit bröts, tre matcher lång, och på söndag väntar formstarka Hammarö HC som alltså resultatmässigt utklassade Köping med 8-2. Skotten visade en annan matchbild och "bara" två mål i numerärt överläge för HHC. Att Köping i nästa omgång möter Grums på bortplan gör knappast saken bättre. När förlorade Grums två hemmamatcher en säsong senast, Göran?

Åmål tog som sagt en i mina ögon något överraskande seger över Forshaga. 5-4 skrevs siffrorna till i hemmasegern för tjurarna. Pratade en snabbis med Erik Fridlund efter matchen, som kände att förlusten nog kom av sviterna efter en rad matcher med dåligt motstånd och lågt tempo, där man inte behövt förta sig för att vinna. Kan helt klart ligga något i det, samtidigt som jag tror att ÅSK gjorde en riktigt bra match, Forshaga är bra även när dom är dåliga.

I derbyt om höjderna blev det inte mycket spänning. Precis som väntat. Ejdsell-Skoog-Berntsen skördade poäng i sedvanlig ordning och de två förstnämnda klättrade upp i topp av seriens poängliga, med Skoog som etta (7+24).

Nor knep två av tre pinnar på hemmaplan i en match av sk. 6-poängskaraktär. Straffar fick skilja lagn åt, där Daniel Ohlsson stod för GWS. Ex-arvikingen Fredrik Bengtsson stod för 1+1.

Slutligen tar vi matchen som spelades redan igår, den mellan Örnen och Karlskoga. Karlskoga knep alla tre poängen men det var först vid underläge 2-0 som Karlskoga började leverera. Tre raka mål i mittenakten gav slutresultatet 2-3. Lite svajigt av Karlskoga mot ett Örnen som bevisligen varit på g, men som KHC ska slå 6 dagar och en eftermiddag i veckan. Tror Forshaga har goda chanser att studsa tillbaka i vinnarspåret mot Flyers, som man möter i Nobelhallen på söndag.

2 kommentarer:

  1. Exakt det som Fridlund påpekade tänkte jag också på. Det är lätt att gå ner i tempo när man möter svagare motstånd under en tid.

    SvaraRadera
  2. Håller med föregående skribent! Dock tror jag inte riktigt att man har råd med fler såna här väckarklockor i denna division. Det är tight uppe i top tre, och nu verkar det ju dessutom som att lag som AHC och SIK har vaknat till liv vilket gör serien oerhört spännande. Kan tänka mig, och hoppas givetvis på, att det kommer att krigas till sista sekund om poängen i många av de kommande matcherna framöver vilket är bra! Det höjer ju standarden på hockeyn vilket i slutändan bör leda till att de lag som slutligen kvalar till ettan har lite större slagkraft i kvalserien...bara en tanke som ploppade upp såhär innan läggdags! :-)

    SvaraRadera