onsdag 14 november 2012

AHC-Karlskoga HC: 4-1

Grattis Arvika till en fin start på andra tredjedelen av serien! De tre poängen mot Karlskoga var välförtjänta. Faktiskt hade jag på känn att Arvika skulle göra något bra av den här matchen, träningarna har sett bra ut både igår och i måndags. Det var framför allt farten från träningarna man tagit med sig i kvällens batalj mot Karlskoga, vilket gav resultat direkt.
Redan efter 37 sekunder slog nämligen Erik Olsson till med säsongens 8:e mål på lika många matcher. Framspelningen stod Jonny Åsvik för, och kalasstarten blev faktiskt periodens enda mål som ändå bjöd på bra hockey från båda lagen. Tempot var högt, vilket i och för sig förde med sig en hel del felpass, men det var överkomligt. Något blyg skottstatistik också, 8-5 i AHC-favör.

Den andra perioden inleddes med PP för Karlskoga och man greppade taktpinnen direkt. Tre minuter in i matchen hade man snurrat på bra i Arvikas zon, vilket också gav utdelning då Christoffer Josefsson kunde sätta 1-1 med 3.17 på klockan. Arvika hade då inte riktigt kommit upp i samma nivå som i den första och jag började fundera på om Arvikas inledningsperiod var en tillfällighet. Mina tvivel stillades något bara dryga minuten senare då kvällens gigant, Tobias Olsson, satte 2-1 via en retur på skott från Henrik Sundvall. Firma Kask-Åsvik-E Olsson satte sedan ton för resten av perioden och bjöd på fint spel i KHCs zon. Ändå var det duon T. Olsson och Sundvall som även gjorde 3-1 målet. Underbart långpass från Tobbes klubba gav Sundvall möjligheten att åka mellan KHCs backa och ensam med målvakten sätta pucken rrrrrätt opp! 3-1 stod sig perioden ut som även den var skottsnål, 9-7 till Arvika.

Arvika fortsatte i den sista perioden att använda sig av fyra kedjor vilket jag trodde skulle göra det svårt att stänga matchen på ett bra sätt. Men tvärtom, Arvikas fyra kedjor gjorde allt som krävdes för att trepoängaren skulle stanna i Banken ikväll. Lagen hade varsit ribbskott och det var väl främst det som var målchanser att tala på. Erik Olsson fick avsluta matchen med ett 4-1 mål i tom kasse när klockan ljöd för tre spelade, hans nionde på 8 matcher. Assist från Andrew Secco som behåller sin ledning i interna poängligan med 13 poäng (2+11). Skotten i sista, 9-7 till Arvika, totalt 25-17.

Arvika gjorde som sagt en mycket bra insats denna afton. En jämn match där AHCs disciplin och stora hjärta fällde avgörandet och jag hoppas verkligen att det inte var en engångsföreteelse utan att man kan fortsätta trumma på i samma stil. Femmorna kändes välkomponerade och Kask kändes som en fantastisk tredje-länk med Åsvik och Erik Olsson. Jonas Johannesson verkade trivas bra med Tobbe och Sundvall, men man skulle ju vilja se mer av den fantastiske puckmagneten från andra sidan Fryksdalshöjden. På backsidan lyste Linus Strömvall av ett självförtroende jag inte sett sen tiden i U-16, ingen direkt nackdel om det håller i sig.

Nu väntar bortamatch mot Munkfors på söndag, en match som ska betyda 3 poäng om man gör vad man ska.

Lite kort om övriga matcher i kvällens "omstart".

Att Sunne tar en ny seger mot Hammarö är faktiskt imponerande, med två sekunder kvar av matchen fastställde Berntsen segern med sitt 4-3 mål. Ejdsell gör 2+1 och Anders Skoog 1+1 vilket gör att dessa herrar för tillfället toppar seriens poängliga, med Skoog som herre på täppan. Sunne gick dessutom upp på play off-plats och fortsätter att överraska mig (och en del andra också skulle jag tro).

Åmål var iväg till Örebro och slog tillbaka Örnen med 6-3. Matchen avgjordes först i den sista perioden då ÅSK gick ifrån till 6-2 innan Örnen med knappt fem minuter kvar kunde reducera till 6-3. Fullpotten gör att ÅSK ligger kvar och nosar på play off-platsen.

Grums håller i serieledningen efter 5-2 segern ikväll mot Hallsberg. 1-2 efter två perioder och 2-3 en bit in i sista innan det ramlade in 2-4 och 2-5.

Avslutningsvis tog Köping en förmodligen grymt efterlängtad trepoängare när man slog Nor med 4-2 på bortaplan. Förlustsviten stannade på 4 matcher och det var nog bra med ett litet uppehåll för vildsvinen vad det verkar.