söndag 18 november 2012

Ny Arvika-seger

AHC har banne mig börjat jobba på en segersvit mina damer och herrar. Precis enligt ritningarna blev det seger borta mot Munkfors med 5-2, efter att Munkfors vunnit sista perioden med 2-0. Verkar som att Jonas Johannesson behöver vara i Klingevi för att göra mål, säsongens första i seriesammanhang kom nämligen i den andra perioden och betydde 4-0. Dessförinnan hade de två andra ex-Munkforsingarna Marcus Ekblom och Johan Bäcklund gjort varsitt mål samt Jonny Åsvik. Det femte målet stod Henrik Sundvall för.
Planenligt som sagt, men trodde nog på lite fler mål av ett Arvika som sett mycket bra ut i offensiven senaste veckorna.

I övrigt bjöd omgång 13 på en del överraskningar. Hammarö tog en ny seger mot Grums, denna gång på hemmaplan, med 4-2. Kul för serien som nu har en ny tabelletta.

Det är nämligen Forshaga som tog en bekväm 9-1 seger borta mot Örnen. Skyttekungen Robin Wall gjorde två nya baljor och står nu på hela 18 fullträffar på 12 spelade. Noterbart även att ex-arvikingen Erik "Frida" Fridlund stod för 2+1 i matchen och har totalt skrapat ihop 17 poäng på 13 spelade. Helt klart på väg mt sin poängmässigt bästa säsong i tvåan.

Nor straffade bokstavligt talat Åmål i Intersporthallen, när man vann med 3-2 efter straffar. Pålitlige poängplockaren Hammar stod för ett mål i matchen samt den avgörande straffen.

Men Sunne IK då?! Ny seger, den femte raka i ordningen, och en fjärdeplats i tabellen. Ikväll var det Köping som fick smaka på överraskningen från Fryksdal. De fyra senaste segrarna är ju två mot Köping och två mot Hammarö. Hammarö som alltså slagit Grums två gånger av två denna säsong. That´s hockey!

Slutligen har vi Karlskoga som tog en stabil seger mot Hallsberg med 4-1. Tror Karlskogas klättring uppåt i tabellen är på gång.