söndag 13 november 2011

Ros och ris

Måste ju nämna lite om U-16 och J-18 matcherna också.

U-16 matchen såg jag inte, men seger mot Örebro smäller bra, även om det är på straffar. Man hade ju faktiskt ledningen med en och en hlav minut kvar av matchen, men två poäng är bättre än inga, så stora A till U-16 laget i flit och uppförande.

Samma betyg kan man tyvärr inte ge till J-18 grabbarna som gjorde säsongens bottennapp i bortamatchen mot Forshaga. 9-3 skrevs siffrorna och det var en minst sagt märklig match. Tidigt 2-0 underläge i första perioden där AHC trots allt jobbade sig in i matchen ju längre perioden gick. Andra perioden började på samma sätt som den första med två snabba baklängesmål. Mn som en blixt från klar himmel började Arvika-killarna spela sin bästa hockey och jobbade sig utan problem upp till 4-3. Allt var frid och fröjd och inget tydde på att vi även skulle sätta 4-4 osv. Men Forshaga utnyttjade Arvikas ofokus och satte både 5- och 6-3 innan andra perioden var färdigspelad.
Fort gick det där, men det kändes ändå inte omöjligt att vi skulle lyckas vända på steken. Tvärtom drar vi på oss dumma utvisningar och ytterligare ännu dummare 10-minutare. Lägg där till att vi går ner oss ytterligare i spelet och Forshaga tillåts gå ifrån till utklassningssiffror. Lite inställningsarbete att jobba med för det var stundtals inte roligt att följa arbetsinsatsen på isen.
Något turligt fick vi övriga resultat med oss, så det är fortfarande tight i tabellen och chansen att klättra några hack finns i varje omgång.
Bara att bryta ihop och komma igen på söndag då Bofors 2 gästar Sparbanken Arena. Då gäller det att vara på tå och gå in med lite annan attityd än idag.