söndag 20 november 2011

Hockeyhelgen v.46

Ja ni kära läser, vilken toppenhelg för oss AHC:are.
U-16 åkte redan i fredags upp till Gästrikland för match mot Valbo på lördagen. På fredagskvällen passade man på att kolla Brynäs - Färjestad och såg sen under lördagen till att hålla Värmlandsfanan högt genom seger med 11-5.

Idag, söndag, var det J-18s tur att ta tre sköna och efterlängtade pinnar mot Lodjuren från Karlskoga. Men sancka om nagelbitare. Precis som i förra matchen, mot Forshaga, är vi totalt under isen i försvarszonen i första perioden. Vi vinner skotten med 13-7 men ligger under med 0-4. Ingen omöjlighet att vända, men nog skulle det krävas en hel del av laget som fick ta sig i kragen å det grövsta.
Saker och ting blev bättre, anfallsspelet var lika bra om inte bättre i den andra men framförallt började man spela försvarsspel. Snacket gick, vi hjälpte varann på banan och spelade ett enkelt och kreativt försvarsspel. Grabbarna förstod helt plötsligt att allt hänger ihop. Ett bra försvar är grunden till goda resultat. 0-4 blev 3-4 som tyvärr blev 3-5 innan den andra perioden var över.
Vägen till poäng var fortsatt brant men vi såg tillsammans krönet på backen. Fabian Sandberg firade 18-årsdagen med 2 baljor och vi var ikapp. Jag själv stod och förberedde fyror för kommande sudden death när vi med knappt 10 sekunder kvar av matchen kommer till anfall på kontring. Tyvärr tappar Rickard Gill pucken och chansen rinner ur sanden. Men på äkta storfilmsmanér snappar vi återigen åt oss pucken och kan genom samme Gill forcera in segerpucken till 6-5. MAKALÖST KLASSISKT och Gills första J-18 mål kunde knappast komma lägligare.
Jag sa till A-lagets ass.tränare, Tom Stapleton, efter matchen att segrar som denna är sköna som få, men att det finns bättre matcher att ta dom i. Bofors var ett duktigt lag, men ett lag som vi inte ska behöva ligga under med 4 baljor mot. Inte under någon del av matchen! Men hur fan ska man kunna vara förbannad på ett gäng grabbar som visar lagmoral a´la Tre Kronor mot Finland VM-kvarten -03. Lika dåliga som vi var i första, lika grymma var vi större delen av de två avslutande perioderna. Så hatten av för krigande J-18 killar!
3-poängare gör att AHC avancerar i tabellen till en 6:e plats. Seger i släpmatchen på fredag mot Skåre tar oss upp på 5:e och vi tillhör plötsligt övre halvan av tabellen. Det går fort i ishockey.