söndag 13 november 2011

AHC - Åmål SK

Har mycket blandade känslor efter den här söndagen. J-18 stod för en bottenmatch i Forshaga och torskade med 9-3. A-laget å andra sidan gjorde en taktiskt väl genomförd match och slog Arvika U med 4-2.

Eftersom det är trevligare att prata roligheter, slänger vi in några ord om Alagsmatchen och lägger J-18 matchen lite åt sidan for now.

Åmål stod alltså för motståndet i en prestigematch knappt utan motstycke i div. 2 västra B. Anledningen självklar då ett antal ex-arvikingar spelar i dom svarta Åmåls-tröjorna i vinter. Bataljen var genomgående ganska jämn, men känslan var ändå att AHC fick spelet dit dom ville. Phille Andersson sköt in 1-0 i slutet av den första förbi en skymd Åmåls-ost. Bra jobb av AHC-grabbarna framför mål och ett perfekt skott av Phillip som jag tror träffade något på vägen, men likväl Phillips mål i protokollet.

Andra perioden var AHCs bästa. Tillman satte 2-0 med ett snärtigt handledsskott med drygt 4 minuter spelade av mittakten. Sen kom matchens genidrag när Arvika drog på sig en tvåa och kunde sätta 3-0 i numerärt underläge. Henrik de Geer vann puck och skickade den mot Aleksander Andersson som chansade på att pucken skulle gå fram. Inte ens ett dyk från en Åmåls-back kunde stoppa pucken och Andersson gjorde inga misstag i friläget. Rrrrrrätt opp!!
Arvikas ledning var frukt av att man utnyttjade chanserna. Skotten ledde Åmål efter två perioder med matchen ledde AHC med 3-1 sedan Dalslands poängkung Engberg reducerat i slutet av perioden.

Tredje perioden blev lite av transportsträcka. Arvika bevakade sin ledning och mer därtill. Thomaz Andersson brukar spara sitt bästa till efter jul brukar han säga. Det lovar gott om man ser till hans kanonslaggare som betydde 4-1. Punktering och trots sen Åmålsreducering kunde Arvika kontrollerat gå mot en skön 3-poängare. Två matchstraff hanns också med i slusekunderna då kapten Östling fick mäta musklerna med Tobias Andersson. Andreas hårda barmarksträning fällde avgörandet och Åmålsspelaren gjorde sorti ryggliggandes.

Andra gången Arvika vinner mot ÅSK den här säsongen och denna gång ger det också poäng i tabellen. Åmål ja, maken till grus i maskineriet har jag inte sett i annat än en blästermaskin.
Samtliga AHC-spelare kan kvittera ut väl godkänt i betyg och kedjan med Erik O-de Geer-Egnersson får nog en extra guldstjärna i kanten. Och för fan! Tindefjord ska nog ha en extra fjäder i hatten, Åmål vann ju trots allt skotten.