söndag 18 december 2011

Jullov

AHCs J-18 killar kliver på jullov som vinnare! Serieledaren Viking HC kom på besök men fick bara en poäng med sig i bussen hem, efter att Carl Stapleton avgjort med ett krigarmål i sudden.

Matchen kändes vår i två tredjedelar. Simon Lövgren inledde målskyttet, snyggt droppassisterad av Sebban Stiernfeldt som i sin tur fått pucken av, en för dagen bländande, Johan Larson. Viking kvitterade innan klockan ljöd och ställningen var således 1-1 efter den första akten.

Början av den andra perioden var något trevande för vår del, vi var passiva och tillät Viking styra något mer i spelet. Lite som en blixt från klar himmel sprätte Martin Sundvall upp 2-1 efter dryga 5 minuters spel och vi fick lite arbetsro. Vi jobbade oss sakta men säkert in i perioden och avslutade den bra. Pausvila med 2-1 ledning, helt ok.

Tredje perren blev vår sämsta trots att vi i början av den utökade ledningen till 3-1, Rikard Olsén i PP. Efter målet var det Viking show resten av perioden. Vi spelade inte alls med samma fart och självförtroende. Närkampsspelet uteblev och Viking tilläts göra både 3-2 och 3-3. Trycket mot Tindefjord i kassen var enormt och vi har tur att han har en bra dag i kassen. Dock reds stormen ut och vi går mot sudden death spel. En dryg minut in i det plötsliga dödsspelet blir det en tilltrasslad situation framför Vikingkassen och Carl Stapleton sliter sig till ett öppet mål och rakar in segerpucken. Härligt!

Hade vi inte tagit extrapinnen hade jag nog varit besviken, men i och med suddensegern kan jag helt klart ta att vi gjorde en dålig tredje. Extra skönt med seger mot Viking med tanke på att vi ställs mot dom i DM-final den 2/2. Ska bli grymt kul!

Höstsäsongen summerad: 11 matcher, 7 vinster (2 i SD) och 4 förluster, väl godkänd med snudd på mycket.

Nu går vi på julledigt två helger innan serien drar igång den 8/1, då mot Hammarö borta.

Ska försöka ge mig på en årskrönika, men det får bli närmare nyår. Julstöket ska ju genomlidas först...