fredag 17 augusti 2012

Huk er i bänkera!

Mina damer och herrar, Henrik Gustavsson är tillbaka på isen i Sparbanken Arena. För oss som hade vår barndom under 90-talet är det inte svårt att bli nostalgist och lite pirrig i magen när man hör att Henrik Hegge Gustavsson är på is med moderklubben igen. Brorsan Anders har redan gjort ett par pass och är högaktuell att ta en plats i laget. Hur det blir med Henrik får tiden utvisa.

Kring den mannen finns det dock mystik och historia kring som inte är av denna värld. De lag som kampades med AHC i ettan under slutet av -90-talet minns Henrik väl, han var ingen rolig typ att ha att göra med alla gånger. Fråga bara Brynäs sportchef Mikael Sundlöv. Sundlöv var målvakt i Skutberg på den tiden och hade ett antal duster med Henrik som inte var speciellt imponerad över Sundlövs elitserie- och landskampsmeriter.

Det tuggades också en del om Henrik när han tackat för sig i AHC. På det gamla forumet "tjat och gnat" där division 2 VB var huvudämnet, tippades det en sensommar hur serien skulle sluta. En kille i forumet varnade för AHC som hade stabila pjäser i bl.a "Anders Gustavsson, bror till smått legendariske Henrik Gustavsson som spred skräck bland motståndarlagen i ettan på 90-talet". Folk visste vem Henke var.

Och vem i Arvika har inte hört om Henkes återkomst till hockeyn förra året när han ensam drev Kils kommun till vansinne. Hans avgörande i tom kasse var säkerligen frustrerande i sig för Kilingarna, särskilt då Henke firade så det hördes rejält. När han dessutom åkte tillbaka till Kils mål, hämtade pucken och kysste den framför Kils bås, då rann det nog över för de flesta med KAIK på bröstet (källa: Mats Thalin).

Finns även en del skrönor kring Henriks duster med sin kusin, som jag tror spelade i Forshaga. Vid ett tillfälle fick ingen av dem starta matchen, då bråk utbrutit på uppvärmningen eller inför en period eller liknande. Förmodligen bara en skröna som sagt, men sådana skapas bara kring vissa hockeyspelare. HG är en av dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar