tisdag 18 december 2012

Sista innan jul!

Inte klokt vad tiden går! Ska försöka mig på en summering dagarna innan jul för att summera "period 2" av serien. Men först en liten analys av söndagens omgång, den 21:a.

Grums åkte på sin femte förlust för säsongen (5-3 borta mot Sunne), två fler än man haft de två senaste säsongerna tillsammans. Sunne stod för den lilla skrällen, även om de resultat Sunne levererar inte överraskar på samma sätt. Där har man fått ihop något bra och så länge Skoog och Ejdsell håller sig friska kommer Sunne vara en kvalkandidat. Vem hade tippat det inför säsongen? Ärligt?
Men misströsta icke, Grums-supporters. Det som ert lag genomgår nu kan vara precis vad som behövs för att lyckas i kvalet. Två senaste säsongerna har man stött på riktig patrull först i kvalet och då kan det bli lite av en kalldusch, precis som det blivit senaste två åren. Skulle man nå kval även i år, kommer man in i det något mer ödmjuka vilket jag tror kan gynna dem.

Arvika åkte på en ny 6-1 förlust mot Forshaga vilket gjorde mig lite besviken. Jag trodde faktiskt Arvika skulle kunna ge FIF en match, men ett 3-0 underläge efter första visar att Arvika inte riktigt har vad som krävs för att ge FIF på nöten. Retur om knappt en månad.

I övrigt var resultaten rätt planenliga. Hammarö krossade formtopplaget Åmål med 9-2. 2-2 var ställningen efter två perioder, men 7-0 till HHC i sista bäddade för storsegern. Kollar man skottstitistiken (48-26) så verkar ju HHC haft matchen redan innan slutspurten sattes in. Karlskoga mönstrade drygt tre kedjor och kunde då slå tillbaka Munkfors med 3-1 på bortais. Köping vann hemma mot Navvies och Jimmy Hellström hade show med 4 baljor och en charging-utvisning. Nor hade inga större problem att ge Örnen stryk, 5-0 ledning innan Örnarna tröstmålade två gånger. Två mål av tidigare Arvikingen Fredrik Bengtsson.

* * *

Med vad går lagen på julledigt med då?

I Nobelhallen utspelar sig ett möte av stor importans för inblandade parter. Karlskoga behöver sannolikt en seger för att hålla sig på play off-plats över jul, och Köping behöver en seger för att undvika glappet upp till den åtråvärda femteplatsen. Från fjärde ner till femte är det nämligen 10 poäng som skiljer och det är väl på vippen att Hammarö tappar det försprånget med det poängsnitt man hållit under höst/vinter. Så bli inte förvånade om upp till 5 lag kommer kampera om den där femteplatsen.
I den här matchen tror jag faktiskt att Köping griper tag i halmstrået och vinner med 4-3.

I underbara Sparbanken Arena tar Arvika emot seriens formstarkaste lag Sunne IK. Fem raka segrar för fryksdalingarna som bara förlorat en match sen 28:e oktober då man åkte på stryk av Nor av alla lag. Mycket talar för ny Sunnevinst, men en svit måste ju ta slut förr eller senare. Eller? Tippar motvilligt 5-3 seger till Sunne.

Grums ska väl inte ha några större problem att skaka av sig Sunne-förlusten när man tar emot Örnen på hemmaplan. Göran Jansson trånar efter julledigt för att spelare ska krya på sig och att eventuella nyförvärv ska ramla in. Får väl se vad som händer i Grumslägret under jullovet, dom har ju rustat för kval förr.
Ska vi säga 8-2 imorgon?

Hemma i Intersporthallen tar Åmål emot Munkfors. Såren lär vara tvättade i ÅSK-lägret efter onsdagens dipp mot HHC. Annars har ÅSK gått bra på slutet och ska kunna ta en trea mot ett Munkfors som förmodligen redan börjat scouta Viking inför kvalet.
Tippar 5-2 till dalslänningarna.

Forshaga går på julledigt som serieledare oavsett hur det går borta mot Hallsberg. Avståndet ner till övriga lag lär heller inte minska, FIF ska inte tappa poäng mot Hallsberg trots att man hade problem med dem i premiären (3-2 seger).
6-2 till värmlänningarna.

Slutligen har vi Nor-Hammarö där jag tror Hammarö tar full pott. Nor har ju en förmåga att överraska, men HHC går nog segrande ur denna strid. Tippar 7-4.

2 kommentarer:

  1. God fortsättning på året ! Dags o vakna nu :-)

    SvaraRadera
  2. Glömde att säga God Jul förra året så jag gör det nu istället :)

    SvaraRadera