lördag 8 september 2012

Träningsmatcher 7/9

Arvika HCs J-18 lag klev in i säsongen 12713 på allvar igår, när man åkte till Kil för säsongens första träningsmatch. Kil försökte under våren och sommaren nystarta sitt J-18 lag, men var tyvärr tvungna att avböja då truppen inte blev stor nog. Väldigt synd för juniorhockeyn i Värmland där antalet lag minskar för varje säsong som går. I alla fall, Kil ställde igår upp med en mix av J-18 spelare samt en femma med överåriga som bjöd AHC på en riktigt bra match. Kil tog ledningen i första, AHC kvitterade och kunde också dra ifrån till 3-1 innan perioden var slut. Klart godkänd period av AHC förutom sista fem, då krafterna tog slut och det blev virriga världen i försvarszonen. Tack till Martin Olsson i målet som höll 1:an intakt på tavlan.
Andra perioden var även den en bra AHC period där Seb Stiernfeldt kunde sätta 4-1 på vackert pass av Simon Lövgren, men också den slutade i virrvarr sista fem och Kil tilläts reducera till 2-4 innan tjocka damen sjöng.
Den tredje perioden var kanonbra från start, men i och med att AHC 12 manna trupp blev segare och segare i benen, kunde den något tyngre Kilstruppen komma ordentligt i i matchen. 2-4 blev 3-4, AHC kom igen och gjorde välförtjänt 3-5 efter 5 minuter in i sista akten. Kil trummade dock på och fick in en sista reducering, men efter det var det slut på mål i matchen. Många varannat-byte-spelare började gå på knäna och det märktes tydligt. Man fredade dock kassen och kvitterade ut en seger. Sett till hela matchen en välförtjänt sådan.
Kil får möjlighet till revanch om en knapp vecka då man gästar Sparbanken Arena för returmöte. 14/9 klockan 19.00 it is!

Målskyttar:
Simon Olsson x2
Carl Stapleton
Simon Lövgren
Sebastian Stiernfeldt

AHCs A-lag ställdes för andra gången på försäsongen mot norskt motstånd då Kongsvinger gästade. Tyvärr utan AHC-bördige Stefan Kask som drabbats av sjukdom och inte kunde spela. Matchen slutade 5-5 och då jag själv inte var på plats hoppas jag att någon vänlig själ kan summera matchen åt mig under dagen.

En match som inte var av träingskaraktär, utan rent och skärt blodigt allvar, var ju Värmlands kvartsfinal mot Gästrikland igår kväll. Jösses vad smolk i bägaren det blev där, såsom Värmland plöjt sig igenom gruppspelet och våra AHC-bekantingar Brandhammar, Nyman, Neubauer öst in poäng. Nåväl, bara att försöka ladda om och gå för 5:e platsen i turneringen. Skulle ju varaVärmlands bästa placering på länge (sedan 89:ornas seger -05??)

1 kommentar:

  1. En ändring i poängprotokollet:
    Henrik Lindh 1 mål + 1 ass (Carl Stapelton)

    SvaraRadera