torsdag 27 september 2012

Säsongsstarten kryper närmare

Bara några dagar kvar tills AHC och Karlskoga på söndag inleder säsongen 12/13 i div. 2 Västra B med att spela en match i omgång 12.

Måste säga att försäsongen bjudit på många utropstecken, men även frågetecken. Vi börjar med utropstecknen.


 • Forshaga har spelat och levererat nästan precis så bra som jag förväntat mig. Har bara sett matchen dom spelade mot AHC. FIF gick segrande ur matchen med 5-3 och övertygade i offensiven, precis som väntat. Det lilla frågetecknet är fortfarande defensiven. Markus och Andreas Karlsson i all ära, men det är ingen bred defensiv FIF ställer upp med. Nyförvärvet Filip Gunnarsson stack ju per omgående vidare till div.1 hockeyn i Enköping, och trots att han lirat mestadels forward, hade han nog bidragit mycket i defensiven.
 • Åmål har levererat bättre resultat än väntat. Nyförvärvet Kiviranta är enligt källor RIKTIGT vass. Var hittar han alla poängsprutor, Ittonen? Oksa ifjol och Kiviranta i år. Weckström i kassen har jag redan varnat för, tror han kan vara en av seriens bästa keeprar. Engberg smällde in 2+2 i matchen mot Sunne igår. Gammal är äldst. Överraskningsvarning på ÅSK i vinter!
 • Köping har precis som FIF motsvarat förväntningarna på försäsongen. Kanske något lätt motstånd i vissa matcher, men en cup-vinst i Fagersta mot helt ok motstånd är ändå värt att notera. Kan ha skitit i det blå när jag tippade dom precis utanför play-off. På bekostnad av vilka?
 • Victor Ejdsell. B-junioren som ifjol öste in poäng vart han än lirade. 41 poäng på 11 juniormatcher och 50 poäng på 16 matcher i trean med A-laget är bara helt sjukt. Inget fel på poängsnittet där inte. Ejdsell besitter nog ett av seriens bästa skott (om inte det allra bästa rentav) och kommer garanterat göra över 40 poäng i vinter.
Frågetecknen då? Jo dom finns dom också.
 • Grums. Räcker defensiven? Den är tunn kvantitativt, 6 st enligt EP och då är två av dem juniorer. Vet att GIK-oraklet Göran Jansson hyst lite oro över backsidan på försäsongen. Blir ett bra genrep för GIK på söndag då man gästas av Köping i anrika Billerudshallen.
 • Falken. Den legendariske bloggaren från Köping annonserade på sin blogg under sensommaren att bloggsuget kanske smög sig på, men det har ännu inte hänt något. Den bloggen är tokviktig för intresset kring tvåan, och särskilt för oss värmlänningar som av naturliga skäl inte kan ha blykoll på lagen i Närke. Kom tillbaka Falken!
 • Hallsberg har verkligen inte visat upp några tecken på att de skulle vara ett lag för play off i vinter. Inte play off till div.1-kvalet i alla fall. Kval nedåt? Nja, men det måste bli bättre än det de visat upp hittills, annars gör de Örnen sällskap i kvalet.
Säsongsstart som sagt på söndag, då AHC lirar borta mot Flyers. AHC får ett bra genrep mot HHC imorgon och en tydlig indikation var man står, tror nämligen Karlskoga kommer vara topp-5 i år också. Resultat i seriepremiären? 5-4 till Karlskoga, Thomaz Andersson inleder dock målskyttet i Nobelhallen.

6 kommentarer:

 1. Kiviranta i ÅSK är riktigt vass. Han o Engberg valsade runt bra med SIK-försvaret i går.
  Ittonen kan nog inte tillskrivas äran för denna gubbe. Det är nog Herr ÅSK Mikael Engberg som dragit det esset ur rockärmen

  SvaraRadera
 2. Tycker även hela ÅSK verkar ha ändrat inställning istället för att ha en massa divor så har man ett lag som kämpar för varandra. Tycker också att dom andra 2 mindre namnkunniga nyförvärven Sääv och Hero har spelat väldigt bra.

  SvaraRadera
 3. Ligger nog mycket i det du säger Göran. Sääv har man ju haft att göra med förr i div. 2 och trots hans "Koho i ryggen" är han en riktigt duktig hockeyspelare.

  SvaraRadera
 4. Grums-Köping 4-3. GIK lyckas pillra dit ett segermål precis innan hesa fredrik ljuder. Lite segt idag, vilket inte är konstigt, var ett tag sedan killarna spelade en match. Ser fram emot serien nu och hoppas på mycket folk på läktarna i vinter.

  SvaraRadera
 5. Sunne-Åmål 13-7

  SvaraRadera
 6. Du och Göran verkar inte riktigt vara överens om hur matchen var, Mio ;)

  SvaraRadera