onsdag 19 september 2012

AHC-Sunne IK 5-4

En vecka efter Forshaga-matchen på hemmaplan, var det återigen dags för kamp i Banken. Sunne IK stod för motståndet för andra gången under försäsongen. Då slutade det med AHC-seger, 3-1, i en två perioder lång måltorka innan 4 mål föll i den sista akten. I kvällens match drygt dubblades målskörden totalt, då AHC än en gång utgick med segern, denna gång med siffrorna 5-4.

Det blev en fröjdig start på matchen, Sunne hade första läget i matchen, men en svettig dubbelräddning av, för dagen storspelande David Tindefjord, gjorde att Arvikas nolla hölls intakt. Istället gjorde Erik Olsson matchens första mål en bit in på den första perioden. Jim Engström följde i Olssons spår och satte kort därpå 2-0 innan Sunne kunde reducera till 2-1. Viktor Ejdsell gjorde målet genom en vinande handledsskott där jag tror Tindefjord var glad att han inte stod i vägen. Erik Olsson kunde dock utöka AHCs ledning till 3-1 innan perioden var över. En bra förstaperiod överlag, där skottstatistiken 15-6 i Sunne-favör var något missvisande va?

Mittenakten präglades även den av en god AHC-insats. Perioden slutade 2-2, båda AHC-målen i ett fem minuter långt powerplay som var något utöver det vanliga. ALDRIG har jag sett ett lag genomföra ett så dåligt fem minuters numerärt överläge och ändå göra två mål. Jim Engström och Thomaz Andersson stod för målskyttet, Anderssons extra snyggt, en riktig projektil upp i nättaket. Upprinnelsen till femminuters-PP:t var en checking to the head på Erik Olsson av Hannes Berg.
För Sunne målade Jesper Dagerbäck och Viktor Ejdsell med ännu ett heeelt sjukt skott. Gamle hårtskjutande målkungen Robert Frost stod vid sarghörnet och tittade avundsjukt på 95:an Ejdsell efter killens andra KABOOM i matchen.

Sista perioden blev en något avslagen historia. Domare Gustafsson hittade utvisningar lite här och där som drog sönder matchen i mina ögon. Sunne vann perioden med 1-0 och matchen slutade således 5-4 i AHC-favör.

Andra segern mot Sunne som för dagen hade en tunn trupp, 14 man från start och ett matchstraff i den andra perioden på det. Trots det en mycket bra insats av Sunne som kan utmana alla lag i serien om man får lite bättre ordning på försvarsspelet. Rykten nådde mig igår att Johan Berggren kan bli aktuell för spel även i år, vilket skulle vara en jätteförstärkning för Fryksdalingarna.
AHC imponerade stora stunder i matchen, särskilt i uppspelsfaserna, där man gång på gång tog sig snabbt och smidigt genom mittzon. Mycket tack vare pucksäkre Andrew Secco som med sitt lugn alltid hittar bra lösningar i uppspelen. Bra nyförvärv! I övrigt var tidigare nämnde Tindefjord i buren en klar matchvinnare.

Drygt en vecka kvar till sista träningsmatchen innan seriestart. Hammarö gästar den 28:e Banken innan serien startar med Karlskoga borta två dagar senare. 28/9 klockan 19.00 it is!