onsdag 12 september 2012

AHC-FIF live: 3-5 slut

Per 1.
Forshaga som har det mesta av anfallsspelet, men AHCs giftiga kontringar har gett två mål, första av Erik Olsson, assisterad av Jojjo i BP och andra av Tillman på pass av Stapleton. Forshagas mål gjorda av Donborn och Ewen. Karlan Karlsson har än så länge bjudit på två gräddvispar, men fler lär komma. Seccos första period i svensk hockey har varit klart godkänd. Mackorna sitter på bladet på medspelarna, men inne på något av baklängesmålen, Donborns tror jag.
Det som imponerar i AHC är boxplayspelet, fantastiskt so far. Av det powerplayspel som varit har det dock skapats noll av Arvikingarna.

Per 2.
Liknande period som den första. FIF bedriver anfall med större puckinnehav medan Arvika kontrar efter stångande i försvarszonen och gör det framgångsrikt. Mer kontinuerligt anfallsspel vore att önska men det är ett skickligt lag som gästar Banken ikväll. Forshagas mål till 3-2 gjordes snyggt av Tobias Björk på pass av Marcus Nilsson. AHCs mål av Thomaz Andersson på pass av Ekblom.
En ganska öppen historia ändå inför tredje akten, AHC visar hjärta i den här matchen, återstår att se om det i kombination med det giftiga kontringsspelet kan vara ett vinnande koncept.

Per 3.
Det blev tyvärr inget vinnande koncept. Men det var inte heller riktigt samma matchbild i den tredje som i de två föregående. AHC tog igen lite på puckinnehavet och stod för lite ihållande anfallsspel. Forshaga var dock det bättre laget och kunde utgå med seger efter två mål i den avslutande akten. Tobias Björk och Andreas Karlan Karlsson målskyttar.

Matchen totalt är en mycket god insats av AHC. Man möter min favorit till seriesegern och genomför en arbetsinsats som jag var imponerad över. När FIF tryckte på som mest och lä pucken gå som på ett snöre, var Arvika-killarna ändå på något sätt där och störde i avslutsmomentet. Härligt att se uppoffrande skottäckningar och att ta smällar för att få pucken ur försvarszon. Anfallsspelet spottade som sagt upp sig i tredje, så summerat får AHC väl godkänt mot Forshaga. Ett stort steg i rätt riktning om man jämför de tidigare träningsmatcherna.
Bäst i AHC var Kristoffer Östling, som högst troligt var svettigast efter kvällens insats. Andra som utmärkte sig var Thomaz Andersson bland forwards samt Johan Bäcklund bland backarna, trots att han faktiskt bjöd FIF på deras 4-3 mål i den sista perioden, annars mycket stabil och smart i sitt agerande.

Spelledigt en vecka för AHC nu innan man tar emot Sunne nästa onsdag för försäsongsreturmöte. 19/9 klockan 19.00 it is!