fredag 18 maj 2012

Back from vacation

Varit borta en vecka på hockey-vm, precis hemkommen. Vi nöjer oss där om VM-snack, har faktiskt redan glömt bort lite hur det gick.

En vecka borta och det känns som att hur mycket som helst hände kring AHC och Silly Season. Kör en kort sammanfattning.

***
Jim Engström är klar för moderklubben igen! Detta betyder att Engström blir AHCs första nyförvärv för säsongen 12/13. I Jim får AHC en jäkligt hårt arbetande forward som dessutom har storleken med sig för att ta för sig i det fysiska spelet, men samtidigt en kvick skridskoåkare. Skitkul att ha dig tillbaka Jim!

***
Att Engström gjorde klart med moderklubben, kan vara ett stort bidrag i att Erik Olsson kritar för en säsong till. Erik verkar inte vara aktuell för J20 Superelit-klubbar runtom och min magkänsla är att han skriver på för AHC inom kort. En viktig påskrift i så fall.

***
Stefan Kask är tyvärr förlorad för återkomst. För den här säsongen i alla fall. Kongsvinger Knights lyckades värva Klässbolssonen. Kan nog komma bli en nyttig erfarenhet för Kask, norsk hockey är på uppgång och går Kongsvingers satsning hem, så kan det ju bli en angenäm resa för Kasken. Lycka till!

***
Tidigare nämnde Micke Ranta är nu igång och tränar barmark och AHC har även varit i kontakt med Anders Gustavsson igen som jag tror är på g att hänga med tåget. Ranta har erbjudits något slags try-out kontrakt, men sköter han bara träningen är han given. Båda två vore som tidigare nämnt väldigt goda förstärkningar, främst i det offensiva spelet.

***
Häromdagen informerades A-lagsspelarna om att en kille från Troja-Ljungbys J20-lag. Han beskrevs som en helt hyfsad spelare med god träningsvilja och rätta inställningen. Undrar om något nyförvärv genom tiderna beskrivits med motsatserna? "Njaaa, han är väl inge vidare, tränar helst inte så mycket och vill väl egentligen inte spela överhuvudtaget". Har inte hört något namn på killen än, men det känns väl som att det rör sig om en 92:a eller 93:a, förmodligen en 92:a som söker sig till seniorhockeyn. Att han inte beskrivs som en poängspruta när han är forward borde betyda att han inte är i topp i lagets interna. Ska vi smälla till med Jim Linderborg med förflutet i Köping HC? Hur som helst blir det kul att se en ny spelare och vad han kan tänkas gå för.

***
Annat besök väntas AHC få i juni, då en forward från norska div.1 kommer och kollar. Kan det vara Kask som redan vill vända hem ;)?


Kul med lite action på silly, men var är backarna?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar