tisdag 17 april 2012

Tankar kring J-18

AHCs J-18 killar var en av vinterns överraskningar i klubben. Under många säsonger har de harvat i de nedre regionerna i tabellen, ofta allra längst ner. I år kom dock en liten vändning. Laget slutade på fjärde plats i tabellen, spelade DM-final, slog alla lag i serien minst en gång och gav en gnutta hopp om en blomstrande juniorverksamhet i AHC.

Läget just idag är dock mindre ljust. AHC agerade för sent för att behålla de duktiga 96:or som spelat U-16 elit i vinter, men även haft framträdande roller i J-18. Killarna som kom från Kil vänder hem till klubbens återuppstartade J-18 lag som Arvika alltså kommer få möta. Om nu Arvika får ihop spelare.
Klubbens 95:or är förmodligen att räkna med även 12/13, men under dem är det numera tunt. I princip alla Arvika-bördiga 96:or har valt att fortsätta sina karriärer vid hockeygymnasier av skiftande kvalitet. Tre (!) 96:or är kvar i klubben (för tillfället) och tillgängliga för J-18 lir i vinter. Något som kunde varit det trippla och därmed något att verkligen utmana om en plats till 13/14 säsongs J-18 elitserie.
Där står jag och tänker på två sätt som är varandras motsatser. Man vill ju alla AHC-spelares bästa, att dom ska utvecklas och bli så bra som möjligt, samt spela på en nivå så hög som möjligt. Samtidigt vill man ju också tänka på föreningens bästa. Att släppa spelare till Grums och Bofors för att spela i 2:a eller 3:e femman i ett elitlag när vi har chansen för första gången på många många år att bygga upp något bra på hemmaplan känns... sådär.
Men vi som jobbat kring J-laget har förmodligen stor del oss själva att skylla, då vi inte lagt fram våra tankar och idéer på ett tillräckligt bra sätt och inte visat oss lika attraktiva som klubbarna runtikring.

Nu tror jag att J-18 kommer få ihop nog med spelare och dessutom konkurrera om en lika fin placering i både serie och DM som i år. Arbetet kring A-laget gör att inte fullt så många juniorer behöver fylla ut truppen, utan det kan fokuseras på att få till en stark J-18 trupp. Det ska ju tilläggas att AHCs lag bestod av merdelen 95/96 under hela säsongen 11/12 och de 95:or som gjorde stora framsteg kommer träda fram på ett stort sätt under nästa säsong. Det är min tro och förhoppning.

Meningen med detta inlägg är inte på något sätt att hugga någon i ryggen, utan jag önskar alla flyttfåglar mitt största lycka till och att jag får se framsteg bland de som lämnar. Samtidigt önskar jag få se er alla i AHC-tröjan igen. Gärna så snabbt som möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar