tisdag 10 april 2012

Lagbygget 12/13

Säsongen 11/12 var väl upp och ner vad gäller det sportsliga. Truppen var tunn och resultaten blev därefter. Med det sagt menar jag inte att det unga AHC som ofta ställdes på isen gjorde dåliga insatser. Flera av de yngre tog stora kliv framåt. Erik Olsson var AHCs bäste spelare, Carl Stapleton gjorde framsteg som överraskade de flesta, sista-års juniorerna A. Andersson, P, Andersson, Wiklander, Tillman och Strömvall var mycket tongivande och blir kuggar om de väljer att krita på för en säsong till (vilket är av nödvändig importans).

Seniorspelarnas egna önskan inför 12/13 var, inte så konstigt, att göra en insats för att ha en mer seniorbetonad trupp. Och eftersom det ska spelas seniorhockey av klubbens seniorlag känns ju detta som en önskan värd att prioritera. Men hur värvar man 10 seniorer till ett bottenlag i div. 2? Jo, man kollar vad som finns runtikring. Ta Charlottenberg bara. Fler div.1 matcher bland spelarna där än det fanns i AHCs lag i vinter. Att dom grabbarna inte vill träna barmark 4 gånger i veckan är ju inte konstigt, men å andra sidan, hur många i AHCs A-lag gjorde det i somras? Sänk kraven, bygg på lokala förmågor, hitta lagandan. Tre saker som jag tror gör att fler vill träna och således kommer en positiv träningskultur byggas upp och anammas.

Jobbet med lokala förmågor är redan igång och det är självklart just CHC det raggas spelare från.

  • Henrik Gustavsson, -83 (106 div.1/div.2 matcher)
  • Mikael Ranta, -82 (41 div.1 matcher)
  • Anders Magnusson, -84 (113 div.1/div.2 matcher)
Dessa tre är tillfrågade och samtliga matcher de gjort i ettan och tvåan är med AHC. KOMMER prestera och leverera i div.2 om så blir fallet. Rantas handleder kan lira högre än så, men tyvärr inte hans lungor.
Utöver dessa tre finns flertalet intressanta AHCare som valt att trappa ner, men som jag och fler med mig skulle vilja se åter i AHC-tröjan. Henrik Wadman, Fredrik Bengtsson, Mats Thalin, Jesper Bergqvist, Ola Gustafsson, Rickard Aspetorp och Jocke Kristiansen.
Med underskrifter från några av dessa tror jag AHC kan få ett lag att konkurrera om play off platserna med i vinter.

Självklart behövs också lite spets. Spets finns på den så spännande och ovissa "rykten-listan". Där finns ex-Arvikingen Jonny Åsvik, hemvändande Jim Engström och Stefan Kask, Munkforsingen Marcus Ekblom. Ett annat namn som knappt är ett långsökt rykte men otroligt kittlande är Robin Gustafsson. Den värvningen hade smakat den.

That's it for now.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar