söndag 8 januari 2012

J-18: HHC-AHC 2-4

Viktig seger för juniorerna idag! Skulle man rasa ner en placering eller haka på elefanterna i toppen av tabellen? Det syntes i grabbarnas ögon vad som var aktuellt. Dom ville vinna. U-16 killarna som var med hade matchtempot i kroppen efter två segrar på lika många matcher och dagar. J-killarna hade inte spelat match sen den 18/12 då vi tvålade till Viking på hemmais. Vart stod vi efter juluppehållet? Viljan fanns men skulle det räcka för att slå ett revanschsuget Hammarö som alltid är starka på hemmais?

Vi börjar matchen mycket bra och tvingar HHC till tidig time-out. Helgens målkung Rikard Gill hade då gett oss ledningen med sitt 4:e mål på två matcher. HHC repade sig efter time-outen och satte rättvist 1-1 innan, hör och häpna, Pontus Strömvall spräcker sin nästan 2 säsonger långa måltorka. Var helt säker på att Aftonbladet skulle ringa för att få dessa tveksamma uppgifter bekräftade. Riktigt skönt mål för Pontus som denna match var fylld med spelglädje, en fröjd att skåda som tränare. 2-1 stod sig perioden ut och vi kunde helt klart kvittera ut godkänt betyg.

Andra perioden rivstartades av HHC som i en tilltrasslad situation satte kvitteringen till 2-2 redan efter en dryg minut. Sånt kan ju få lag att börja darra markant, men inte Arvika. Inte idag. Istället kunde Rikard Gill sätta sitt andra för dagen fram till 3-2 (hans femte mål på 2 matcher). 3-2 stod sig perioden ut och trots mycket spel i vår zon hade vi HHCs lägen under kontroll, samt en återigen storspelande Victor Jakobsen i kassen. Sånt betyder mycket.

Tredje perioden koma att bli en av säsongens bästa. Hammarö gjorde vad de kunde men vi kontrollerade spelet där ute och kunde gå ifrån till 4-2 genom kapten Ola Grönqvist, vackert framspelad av Pontus Strömvall, som också blev slutresultatet. Totala skottstatistiken vanns med 25-28.

Grabbarna gör en genomgående bra match måste jag säga och är bättre än Hammarö sett till hela matchen, så ett rättvist resultat och en viktig seger i jakten på topplacerinagrna. I skrivande stund har inga andra resultat rapporterats, men vill oss de andra resultaten väl så kan vi faktiskt ligga på en tredjeplats just nu. Troligt är dock att Munkfors/Sunne och Grums vann sina matcher, vilket betyder att vi "endast" klättrade en placering. Men vi är med där i toppen i allra högsta grad.

Många spelare som gjorde en av sina bättre insatser idag. Johan Larson blir bara bättre och bättre den här säsongen. Tredje perioden han gör idag är hans bästa för säsongen. Märks att träningarna med A-laget gjort gott, han spelar med ett helt annat självförtroende och fokus. Kul!
Sebastian Stiernfeldt och Simon Olsson fungerar bra ihop som vanligt, Rikard Gills två mål är svåra att bortse, Jocke Karlsson var inte långt från felfri idag, Oskar (ta)Lang spelar som bara Oskar Lang kan, Linus Tjulander visar tvåvägskunskaper som imponerar. Ja ni ser, ALLA gjorde en bra match idag!

När jag läser igenom vad jag skrivit nu, känner jag mig som världens mest enögde skribent, men jag är inte överdrivet generös i min bedömning, vet att andra som såg matchen förmodligen stämmer in i mina ord.