fredag 6 januari 2012

Back on track

Här var det längesen man var. Skyller på att hockeyn gått på lågvarv. Eller ja, en del av hockeyn i alla fall...

Gått på högvarv har småkronorna gjort. Krigarinsatserna avlöste varann och det fick avslutas med guldmedaljer runt grabbarnas halsar. STOR. -t som Bäckström hade sagt. Klefbom i Allstar team, och visst har väl FBK-lirarna lyst riktigt starkt under turneringen. Thorell är inte draftad, kan evetuellt ha stärkt sina aktier bland NHL-klubbarna. Vem vill inte ha en evighetsmaskin som Thorell i laget? Duracell-Thorell!

Här hemma i Värmland är hockeyn lagd lite på is så att säga *fniss fniss*, men drar igång på allvar nu under helgen. U-16 i AHC står inför en riktigt tuff vecka med match idag borta mot Mora, hemmamatch mot Guldsmedshyttan imorgon, DM-semi på tisdag i Nobelhallen mot Bofors (eller va fan dom heter och sedan på fredag tillbaka till Karlskoga och spela seriematch mot Bofors (eller va fan dom heter). 4 matcher på 8 dagar, tufft t.o.m för sprittiga pojkkroppar, men det gäller att vara smart. Hyttan ska man slå utan att förta sig totalt, spara på krutet om man får matchen dit man vill. Måste vara bättre att vinna med 4-1 mot Hyttan och rulla runt på 3 femmor än att vinna med 10-0 och låtit folk sitta på bänken? Det var ju trots allt "en hockeyutbildning" Urban Lang drog i gång i somras när han samlade trupperna för första gången.

J-18 laget, med föreningens bästa poängsnitt, 1,73/match) beger sig på söndag mot Öa för att kriga till sig en trea. Laget kommer matchas hårt, vilket jag tror gynnar dem, har funkat bra tidigare. Gäller att hänga i för att haka på i serietoppen, att kunna summera säsongen med en topp-3 placering vore stort. Inte småkronor-stort, men stort!

A-laget spelar samma dag sitt tredje "hat-derby" mot Åmål, i Åmål. Likadant där, kommer laget förmodligen matchas hårt. Målet är en play-offplats och då har man inte råd med särskilt många poängtapp under sista tredjedelen av serien. Och visst finns viljan, t.o.m Linus Strömvall kör extra fys för att prestera på topp under serien 11 avslutande matcher.
Jag tror banne mig dom fixar det, 7 poäng att jobba in i dagsläget och serien är jämnare än på många år, så det kommer bli en riktgt spännande "vårsäsong" för A-lagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar