söndag 23 oktober 2011

Seger för J-18

J-18 laget tog en skön sudden-seger under söndagen. 5-4 skrevs siffrorna till efter två mål av kapten Dagerbäck, ett av Carl Stapleton, ett av comebackande Martin Sundvall och slutligen det avgörande av U-16 lagets Marcus Olofsson.
Matchen var en rysare där lagen följdes åt målmässigt. AHC inledde målskyttet i PP när matchuret stod på 19.59. Jesper Dagerbäck tryckte in pucken från nära håll på pass av för dagen briljante Oskar Lang.
I andra perioden åkte AHC på kort tid på både ett och två baklängesmål innan Jeppe kunde göra sitt och AHCs andra för dagen. Även denna gång i PP framspelad av Fabian Sandberg och Oskar Lang.
Tredje perioden blev nervkittlande. AHC hamnade i underläge redan efter 39 sekunder i slutakten, men tack vare Jesper Dagerbäcks kluriga passning kunde Martin Sundvall trycka in 4-3 med Hammarö-målvakten stirrandes på helt annat håll.
Tyvärr höll inte nerverna för tre poäng. Hammarö tilläts göra 4-4 med tre minuter kvar av matchen. Där kan man ju lätt tro att luften skulle gå ur grabbarna, men tvärtom. En kille verkade rentav få mer luft i lungorna.
I sudden hamnade Arvika nämligen tidigt i numerärt underläge och fick slita hårt i egen zon. Men som en blixt från klar himmel bröt sig Fabbe och Jeppe loss och skapade ett 2-1 läge. Detta resulterade tyvärr inte i mål (dock väldigt nära) utan Hammarö kunde istället vända i ett 3-1 läge. Ensam back kvar i Arvika var Marcus Olofsson som med hjälp av backcheckande Sandberg och Dagerbäck, redde upp situationen och återerövrade pucken. Istället för att dumpa puck och åka och byta valde Olofsson att gå för segermål. Och som han gjorde det. Tråcklandes bröt han sig loss till friläge och gjorde inga misstag. 5-4 var ett faktum och AHC slog in segerpucken i numerärt underläge. Starkt!

För att summera matchen kan man jämföra den med lördagens U-16 match. Krativiteten i anfallszonen är det absolut inga problem med, där var man bättre än Hammarö. Tyvärr bjuds det på för mycket i försvarsspelet och till synes enkla saker görs komplicerade vilket ofta straffar sig i baklängesmål. Kreativitet i försvarszonen handlar sällan om att spela sig så snyggt som möjligt ur den, utan istället så enkelt som möjligt. Grabbarna fattade vinken ju längre matchen led vilket bådar gott för nästa helgs batalj.
Ett kollektivt plus till LAGET och ett litet extra till de U-16 grabbar som var med. Absolut inte som några utfyllnadsspelare, utan tvärtom spelare som tar för sig och visar sig från sin bästa sida. Urban Lang har bra grabbar att jobba med i elitserien.