fredag 14 oktober 2011

Arvika HC i helgen

Helgens matchande inleds imorgon när U-16 grabbarna åker till fjolårets sensation Guldsmedshytte i försök om att lägga vantarna på 3 poäng. Urban Lang mönstrar önskat lag och hoppas självklart att takterna från två helger sedan hänger i, då man tog en bekväm 8-0 seger mot Mora i hemmaladan.
Guldsmedshytte var som sagt fjolårets sensation i U-16 elit västra. En andraplats i serien samt fyra spelare ur truppen med i landslagssammanhang. Årets upplaga fick sig dock en skaplig käftsmäll i premiären då man fick se sig besegrade av förmodade topplaget (?) Västerås med hela 9-0. Ouch...

Näst ut på tur i helgens matchande är J-18 laget som åker på en klassisk söndagsmatch i Hagfors. "Hujanemägen för indianer med hockeyklôbber" sa Thomaz Andersson om en bortamatch mot Viking och det brukar man ju ofta kunna instämma i.
J-18 mönstrar två backpar och tre kedjor, samt eventuellt en eller två extra forwards beroende på om Jesper Dagerbäck får permission från A-laget och Rasmus Mellqvist återhämtat sig från lårkakan han ådrog sig mot Syrianska i onsdags.
En femma lånas in från U-16 laget samt båda målvakterna, Linus Granström och Martin Olsson, där den förstnämnde startar matchen.
Arvika premiärmatchade mot grabbarna från lusasken i söndags och vann med 5-2. Arvika var det bättre laget och vann mycket rättvist. Än så länge har jag inte sett J-18 förlora i år och jag hoppas jag kan skriva samma sak på söndag kväll.

"Under kvällinga" startar toppmötet i div. 2 där AHC gästar Gruvöns HC i Grums. Grums har inlett starkt som vanligt och vann ju serien redan för ett par månader sedan. Som vanligt. Hoppas Arvika kan tvåla till dom och stå som ensamt obesegrat lag efter fem omgångar.
AHC saknar målvakten David Tindefjord som drabbades av en hjärnskakning i hemmapremiären mot Nor för ett par veckor sedan. J-18 målvakten Victor Jakobsen följer med som back up till Östling på söndag. I övrigt finns ett par frågetecken som rätas ut under lördagen, sjukdomar och sånt.

-Fortsätter AHC-lagens segersviter under helgen?
-Har Andreas Östling startat en målsvit efter onsdagens två fullträffar?
-Vad tar Simon Olsson med för kaffebröd till söndagens Hagforsresa?

Den som lever får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar